body { margin:0; background-color:black; } } td { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; } th { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; } }
Home
Wie ben ik
Portfolio
 
Nieuws
Contact
Links
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nieuws

mei 2020: Met beperkte middelen toch de sfeer van oude "hollywood- belichting proberen te benaderen.
Viel nog niet mee. Maar wel leuke serie geworden.
Faraisa

maart 2020: De stijl van oude zwart-wit films vind ik te gek.Nieuwe uitdaging.
Flitsen op locatie, hard licht en net voor het donker wordt, dus ook nog eens snel werken
Milan .

februari 2020: Af en toe moet je eens uit je comfortzone.
Me gewaagd aan een bodyscape shoot. Gelukkig heel mooi geworden.
Katja

augustus 2019: Na een wat rustiger periode weer wat shoots gedaan. Leuke "highkey" setting met Emma. Had ook nog een idee met besjes. Het druppeltje aan haar lippen kunstmatig toegevoegd, waardoor toch te nep en de foto dus niet opgenomen in mijn portfolio Misscien nog eens opnieuw doen.
Emma

december 2018: "Kill you darlings" Soms is het lastig kiezen uit de foto's van een shoot. De series moeten niet te groot worden en bij vergelijkbare foto's wil ik er maar een kiezen voor de serie op mijn site. En dan krijg je bij de shoot van Odile afvallers als deze:
Odile

september 2018: Reportage werk vind ik ook leuk, maar lastig om tijd voor vrij te maken. Maar ja de duivensport van Hank is ten dode opgeschreven, dus dan moet je niet te lang meer wachten
Peter P

mei 2018: Zie ik daar in een keer Yanaika op televisie bij Willem Wever. Haar wens was later model te worden en ze lieten zien wat daarbij allemaal komt kijken. Zoals portfolio-foto's maken en aanmelden bij een modellenbureau. Grappig om dan je eigen foto's te zien voorbijkomen.
Yanaika

 

februari 2018: Ik kreeg een berichtje van Jessica dat een van de foto's van onze shoot gebruikt is voor een grafitty schilderij, gemaakt door de engelse grafitty-kunstenaar Steve Crowe. Hier staat de foto nog bij hem in zijn "atelier".
Jessica

januari 2018: De fotoalbums op mijn site werden niet meer ondersteund door de browser van windows 10. Tijd voor aanpassingen dus. Een nieuwe plugin van juicebox voor lightroom aangeschaft, daarmee ga ik komende periode experimenteren en zullen er noodgedwongen ook aanpassingen aan de site nodig zijn. Met de basisopzet ben ik nog steeds tevreden en ik probeer de veranderingen te miinimaliseren. In ieder geval vervallen de pagins's "nieuwe en oude serie"s" en zullen deze vervangen worden door "fotoshoots" Verder weet ik nog niet waar het toe zal leiden. In ieder geval zullen diverse aspecten tijdelijk minder functioneren. Kom je dingen tegen laat het me gerust weten.

april 2017: Jippie !!! Lucky me. De foto van Janna tijdens een balettraining heeft de tweede prijs, categorie Portret gewonnen bij de fotowedstrijd.eu, gekoppeld aan het fotofestival Fotofair. (9000 deelnemers) Best wel trots op.Prijs een Samyang macro lens 100 mm (zonder automatische diafragma-koppeling, dat zal wel wennen worden, maar heel blij mee)
lens
.

februari 2017: Soms denk ik wel eens: het concept "natuurlijk rood" heeft lang genoeg geduurd nu. Maar dan komen er weer zulke leuke roodharige mensen langs, dat ik steeds weer van die gedachte terugkom. Wel combineer ik het strakke kledingvoorschrift steeds vaker met andere ideeen. Bij Inaya kon ik even lekker helemaal los gaan in de nabewerking.
Inaya

januari 2017: Vorig jaar zijn er diverse mensen (lees jongedames) bij me langsgekomen in de studio, die ik heb gefotografeerd in een en dezelfde jurk. Enkelen die gewend zijn om te poseren maar voornamelijk mensen die nog nooit voor de camera gestaan hebben. Ik heb ook geen enkele aanwijzing gegeven behalve van "ga daar maar staan". Ik was nieuwsgierig of "de jurk" of de persoon zelf bepalend was voor het eindresultaat. De conclusie mag ieder voor zich bepalen.
One dress
.

november 2016: Voor mijn concept natuurlijk rood komen wel eens mensen voorbij, waarmee je ook ander soort foto's moet maken buiten het strakke format. Nayobe is een zeer fotogenieke jongedame. Het aantal foto.s van een shoot wil ik beperkt houden, maar bij haar was het erg moeilijk schrappen. Zo is dit een van de afvallers:
Nayobe

augustus 2016: Meegeholpen aan de portfolio van visagiste Patty van Kollenburg, die de visagiste-opleiding in Breda volgt. Gekozen thema is jaren 30. Geprobeerd ook een beetje een old style zww nabewerking toe te passen
Daisy

augustus 2016: Tijdens een shoot met Gabrielle heeft ze een leuk "Making off" filmpje gemaakt,
check: https://youtu.be/hQRcv3QkdkM

Gabrielle

april 2016: Na een gecrashte C schijf een deel van mijn site moeten proberen "terug op te bouwen" en wat recent nieuws kwijt geraakt (is inmiddel toch oud nieuws). Als er mensen dingen tegen komen die RAAR zijn of NIET WERKEN, stuur me aub een mailte via de contactpagina, dan kan ik het proberen te herstellen. Alvast grote dank en hopelijk veel kijkplezier

september 2015: Weer een shoot bij een model in haar eigen vertrouwde omgeving. Voor mij spannend omdat ik ergens kom waarvan ik vooraf niet weet hoe het licht valt en de beschikbare ruimtes zijn. Des te leuker als de shoot dan erg goed lukt. Met een topmodel als Issiblue kan het eigenlijk ook niet mis gaan.

Issiblue

juni 2015: Niet alle portretten lenen zich goed voor een low key shoot. Whitney heeft van zichzelf al een donkere tint. Een mooie gelegenheid om eens een echte lowkey-opstelling uit te proberen. Erg blij met het resultaat,
Whitney

maart 2015: Steeds meer bij mensen thuis aan het fotograferen. Geeft een extra dimensie, omdat je niet van te voren weet of je wel de juiste achtergrond en licht tot je beschikking hebt om mooie foto's te maken. Vergt veel improvisatie en creativiteit. Maar des te leuker om te doen vanwege juist deze extra factoren. De shoot bij Mitzi was zeer geslaagd hoewel er slechts een raam en een kastje bruikbaar waren als lichtbron cq decoratie. Meer dan genoeg materaal om een website serietje te maken, dus moeten er ook foto's afvallen. Dit was een van de afvallers.
Mitzi

februari 2015: Nooit te oud om te leren en begonnen met een 10 daagse worskshop "Masterclass Portret" bij Susanne Middelberg. Leuk en inspirerend. Deze week gewerkt in een high key opstelling (en ook eens prettig in een ruime studio te kunnen werken.
Kelly

november 2014: Niet stil gezeten hoor! Wat ik leuk vind is foto's op een (binnen)locatie met gebruik van het aanwezige licht.
Vooral als je niet in de gelegenheid bent geweest om de locatie te verkennen is het spannend hoe je het beschikbare licht en de ruimte kunt gebruiken om toch mooie beelden te krijgen. Met Lara Sluyter als model is dit zeker gelukt.
Hier een voorbeeldje. De overige staan bij de series.
Lara

augustus 2014: T is zomer, maar het lijkt even winter. Daarom een "Icequeen" shoot met het mooie model Zinzi. Daar moest ook echt visagie bij te pas komen en deze werd verzorgd door Helma van Os. Het hele huis ontploft met kwastjes en dingetjes. De resultaten mochten er wezen en zijn te zien bij de shoot : "Zinzi". Ook een montagedingetje geprobeerd, maar het licht van de achtergrond en model paste net niet lekker bij elkaar. Toch wel grappig vind ik.
Zinzi

augustus 2014: Tis zomer !! Geimproviseerde shoot met Janna op een mooie zonnige avond. Veel geleerd qua licht en gelukkig ook hele mooie resultaten
Janna

april 2014: Tis lente !! Hoop wat tijd vrij te kunnen maken voor wat buitenshoots. De shoot met Rebecca was in ieder geval zeer geslaagd!
Rebecca

februari 2014: Zit een beetje in de freubelfase met texturen. Een foto van Rebecca nabewerkt met een geplakt achtergrondje erin. Vind dit wel een lekker fris resultaat.
Rebecca

oktober 2013: Dit keer wel een heel leuke shoot moge doen. Ik wilde iets "spooky's" uitwerken en kon daarvoor terecht in de Oude Kerk van Dongen. Samen met model Chrisitina voor wie bijna niks te gek is hebben we een aantal dingen uitgeprobeerd.
Christina

augustus 2013: Weinig te melden. Wel heel veel vrijwilligers voor mijn "natuurlijk rood" project. Leuk. Deze week de fotogenieke Loes op bezoek gehad.
Loes

mei 2013: Foto's nu ook zichtbaar op tablets !!!
Amper een jaar na de aanpassing van vorig jaar mijn website weer aan (moeten) passen. Iets minder rigoreus als vorige keer, maar het bleek dat de foto's niet te zien waren op tablets, door het gebruik van flash. Noodgedwongen moest ik weer aan de gang dus. Een mooie plugin van "Photograraphers tool box" aangeschaft. Hiermee worden de foto's beeldvullend getoond (niet schrikken dus ...) en zijn de galeries eenvoudig te genereren via lightroom. Bijkomend voordeel voor mij is dat het bijhouden van mijn site minder complex geworden is en de structuur van de site veel eenvoudiger is geworden. Ik hoop dat het prettig wegkijkt en op alle "media" werkt. Mochten er nog foutjes in zitten, stuur gerust een email, zodat ik een en ander nog aan kan passen.

april 2013: Onze kleinzoon Daan geboren !
Daan

april 2013: Eva voor het promotiebord van de gemeente Oosterhout i.v.m. de bouw van de nieuwe turnhal
eva

maart 2013: Een van de foto's van Eva is gebruikt op de voorpagina van het clubblad "Turn it on" van de Oosterhoutse Turnvereninging EOC. Leuk !
Turn it on

januari 2013: Ben geblesseerd en ik verveel me. Daarom maar een foto van vorig jaar een beetje bewerkt. Komend jaar wel allerei shoots in de planning...
Melanie

december 2012: De laatste shoot van het jaar: met de mobliele flitsers tijdens een training van Eva, een zeer talentvol turnster.

Eva

december 2012: Zomaar een tussendoortje: Frenkie had een gastoptreden bij een fotoshoot. Ze mocht mee met haar baasje Noor en wilde natuurlijk zelf ook even op de foto
.Frenkie

oktober 2012: Eerste resultaat van wat misschien het begin van een nieuw thema wordt: "Models and fruit", maar dan net een beetje anders. Veel werk, maar wel leuk om te doen.
Melanie

augustus 2012: Diverse leuke shoots gehad. Pas geleden Femke in de studio gehad. Een zeer fotogenieke jonge vrouw, waarbij ik slecht kon kiezen welke foto's ik op zou nemen in de portfolio. Een van de "afvallers" (soms is het moeilijk kiezen)
Femke

mei 2012: "Heel" het bed ondergepiest. Veel geduld hebben, maar mijn eerste echte "new born" shoot is een feit. Allemaal de moeite waard, want Sterre is een beauty van een baby en nu al een fotomodel.
Sterre

april 2012: WEBSITE OPGEPIMPT.
Bloed zweet (en geen tranen natuurlijk want ik ben een stoere vent...) heeft het gekost. Maar het is eindelijk zo ver.
Ik was nog steeds niet helemaal tevreden over de layout van mijn site, daarom toch weer wat aanpassingen. De site oogt nog iets strakker dan eerst (volgens sommigen misschien saaier). Mijn ooit met veel inspiratie ontworpen knoppen zijn vervangen door gewone linkbare tekst. Het logo en banner zijn weg (misschien komt er wel weer eens een nieuwe, maar daar moet ik eens rustig over nadenken). De grootste verandering is echter achter de schermen. Ik wilde namelijk graag dat de portfoliopagina's binnen de betreffende sitepagina's geopend zouden worden en niet op een extra TAB. Het risico bestond dan steeds dat per abuis de gehele site verlaten werd. Omdat ik mijn website kennis maar uit een boekkie heb, was dat een hele crime en gelukkig heb ik veel tips gekregen van enkele expers via fotoforums, anders was het ook niet gelukt. (dank en hulde!!!). Het zal misschien niet direct opvallen, maar de site zit nu barstens vol verwijzingen, dus mocht iemand er een linkje tegenkomen dat niet werkt: Stuur me aub een mailtje, dan probeer ik het gat weer te dichten. Verder zijn er binnen de Portfoliocategorieeen geen subcategorieen meer, maar zijn er enkele samengevoegd. Omdat ik het toch wel leuk vind van de meest recente fotosessies iets meer dan alleen de beste foto's te tonen, is de categorie "nieuwste foto's" blijven bestaan. Dat is ook de enige categorie met subpagina's en die nog wel opent in een nieuw scherm. Ik hoop dat het werkbaar is, maar omdat deze categorie heel vaak ververst wordt is het onwerkbaar voor mij om op dezelfde wijze te werken als bij de andere pagina's. Tenslotte is er geen gastenboek meer. Daar werd toch weinig gebruik van gemaakt. Wel hoor ik graag wat men van mijn foto's vindt. Voor alle reacties, opmerkingen, vragen gewoon mijn contactpagina gebruiken en een mailtje sturen zou ik zeggen!

 

februari 2012: Er is niets mooiers dan natuurlijk licht. Meestal is het er niet als je het nodig hebt op de juiste momenten op de juiste plaatsen. Soms echter valt er heel mooi zacht licht de kamer binnen.
Kelly

november 2011: Wat willen experimenteren met het "licht" van de oude meesters. Gelukkig was mijn favoriete model Daisy graag bereid om te poseren.
Daisy

oktober 2011: Het is al een tijdje af, maar ik kreeg deze week het eindresultaat te zien van een digitaal schilderij gemaakt door Suzanne van Pelt. Als uitgangsmateriaal heeft zij hiervoor mijn foto's van Zaza en Thrystan gebruikt. Het resultaat mag er zijn. Meer werk van haar is te bewonderen op: http://anathematixs.deviantart.com/ (©Suzanne van pelt)
@ Suzanne van Pelt

april 2011: Het is lente !! Samen met Daisy een mooie lenteshoot gedaan.
Tevens mijn accuflitser uitgeprobeerd. Geeft nieuwe mogelijkheden.
lente

Januari 2011: Alweer een publicatie, al zullen de meeste mensen in Nederland het niet zo gauw tegenkomen (over een paar jaar bij "de Slegte", hihi). Belgiumdigital.com is een (Belgische) site voor fotografieliefhebbers. Er worden heel veel foto's op geplaatst en elke week kiezen ze een aantal beste foto's, die dan in de "Hall of Fame" komen. Van deze foto's wordt aan het eind van het jaar een mooi dik boek uitgebracht, het: "Book of Fame". Mijn foto van Koos en Pim staat er in op pagina 189. (excuses voor de matige scankwaliteit)Koos en Pim

December 2010: De foto van Lara is opgenomen in het boek "Een eigentijdse kijk op Martien Coppens". Dit boek is uitgebracht als een eerbetoon aan deze bekende brabantse fotograaf van de vorige eeuw. Hieromtrent was een wedstrijd georganiaseerd en de leukste foto's zijn opgenomen in het boek. Lara heeft een hele pagina gekregen en da's wel leuk
.
Martien C